EkoEnergiExperten Slow Food

Aplagården, Velinga, 52292 Tidaholm, tel: 0707 104092

Bakugnar för hemmet  Bakugnar för profesjonella Tilbehör Fotogalleri Kurser i anvending av bakugn Recept Kontakta oss

Vedeldad Stenugn

                                 

Nyhet !

Originala Italienska Bakugnar

 

Vi representerar de världsberömda italienska vedeldade bakugnarna från Valoriani och distribuerer dessa i Sverige och Finland. Valoriani's fantastiska vedeldade bakugnar finns på de bästa restauranterna i Italien samt i gourmet restauranter runt om i världen. Många privatpersoner installerar en Valoriani bakugn i köket, eller i trädgården så som Jamie Oliver har i TV. Bakugnen han använder i sina TV program är en äkta Valoriani bakugn och i sin bok om det Italienska köket beskriver han olike rätter som kan tillagas i dessa fantastiska Valoriani bakugnar. Det är enkelt att laga rätter av stekar,biffar, fägel och fisk. Bröd och pizza får den riktigt goda smaken och konsistensen som vi förbinder med Italien. Pasta och de flesta rätter kan med lätthet lagas. Varför inte helsteka lamm i den? Det går också bra å grilla i ugnen. Med en Valoriani bakugn kan du tillaga mat som proffsen ditt eget hem. Bakugnarna finns i flera storlekar och modeller, både för hemmet och för restauranter.

Gör som Jamie !

 

Valoriani vedeldade bakugnar tillverkas på traditionellt vis i familjeföretaget Valoriani som ligger i den pittoreska staden Regello i Toscana, en timme från Florens.

Familjen Valoriani har tillverkat bakugnar och eldfast tegel till bakugnar sedan 1890, och på slutet av 1940- talet fick de patent på sin prefabrikerade vedeldade bakugn. Den tillverkas än idag och så langt har den tillverkats i mer enn 250 000 eksemplar. Råvaran är den lokala terracotta leran, cotto refrattario, som kommer från Valorianis eget lerbrott i Regello. Dettte materialet är unikt då det inte avger varken smak eller kemiska ämnen til maten, något som naturligtvis är mycket viktig eftersom man steker till bl a bröd och pizza direkt på terracotta golvet i bakugnen. Det unika materialet, toskansk eldfast terracotta-lera och den avanserade designen i kombination med exstremt hög kvalitet har gjort at Valoriani är världsledande på vedeldade bakugnar idag. Varje Valoriani ugn är unik då den är tillverkad för hand av fackfolk.

Bakugnarna är oerhört vällisolerade, vilket ger hög och jämn temperatur över långa perioder med lågt vedförbruk. Detta gör det möjligt att laga spännande rätter effektivt och välsmakande.

För resturanter ger en professionell Valoriani bakugn i köket möjligheten til å effektivt tillaga de flesta rätter i en estetiskt tilltalande och vacker individuellt anpassad och designad vedeldad bakugn. Bygg restauranten efter ugnen eller tillpassa ugnen till restauranten. Det finns även gas versioner för resturanter.

Denna web sida försöker visa dig vilken fantastiskt bra investering en Valoriani bakugn är för din familj, ditt kök, ditt företag eller din verksamhet där det tillagas och serveras mat. En Valoriani bakugn är en naturlig samlingspunkt och den kan utformas som du vil ha den. Modern, traditionell, rustik, inne eller ute, möligheterna är obegrensad!

Njut av att läsa mer om Valoriani bakugnar genom att klicka på menyn överst på sidan.

Kontakt oss gärna om priser, montering, praktiske frågor etc.

Se på en Valorianiugn på Aplagården i Tidahholm. Vi demonstrerar möjligheterna för våra kunder Vi arrangerar kurser i matlagning i vedeldad bakugn.

På Aplagården har vi ekologisk lammuppfödning och det finns möjlighet att tinga lamm.